keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

9.7.2012 Vaasa-Uusikaarlepyy

Sunnuntaina pidin Vaasassa lepopäivän. Maanantaina jatkoin matkaa, tosin tällä kertaa hieman erilaisin suunnitelmin. Nokialla hajonneen vanteen takia yksi ajopäivä oli mennyt hukkaan, joten pyörämatkan päätöskohdetta oli muutettava. Niinpä otin uudeksi tavoitteeksi Oulun, johon olisi ehdittävä torstai-iltaan mennessä. Päätökseen vaikutti myös alkavan viikon sääennuste, joka näytti selvästi synkemmältä kuin matkan ensimmäisen viikon aurinkoinen sää.



Huonosta ennusteesta huolimatta viikon ensimmäinen päivä oli vielä osittain aurinkoinen, joskin tuuli oli yltymässä. Reitti Vaasasta Uuteenkaarlepyyhyn näytti kartalla olevan lähes pelkkää saaristomaisemaa, mutta todellisuudessa teiden ympäristöt olivat niin pusikkoisia, ettei meren läheisyyttä voinut aistia kuin muutamassa vesistön ylityskohdassa. Sen sijaan paikallisiin nähtävyyksiin kuuluivat lukuisat turkistarhat, mutta myös hyvin hoidetut pihat ja rakennukset. Tiet olivat edelleen pääosin suoria ja tasaisia.

Oravaisten taistelutanner


Illalla leirintäalueelle saapuessani kävi ilmi, että muuten hyväkuntoisella alueella on vain yksi suihku/pyykinpesutila, joka oli tietysti koko ajan varattu. Myös tuuli aiheutti ongelmia teltan kanssa, koska en ollut saanut vieläkään korjattua sen rikkinäisiä telttakeppejä. Vielä hieman voimakkaampi tuuli olisi saattanut luhistaa koko teltan, jolloin seuraavana aamuna olisi ollut ikävä herätä märkien telttakankaiden välistä. Yön aikana alkoi nimittäin sataa kuten oli ennustettukin.

Ajettu matka: 113,3 km
Ajonaikainen keskinopeus: 19,4 km/h
Ajoaika: 05:50

Päivän aikana poljettu reitti: http://www.bikemap.net/route/1702790

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti