sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

2.7. Levi-Pokka

Lähes 12 tunnin unien jälkeen purimme leirin ja kävimme kaupassa Levi-tunturin kupeessa, jossa tapasimme sveitsiläisen matkapyöräilijän. Hän oli menossa Lofooteille katsomaan valaita ja kehui kovasti suomalaista olutta. Me taas jatkoimme koilliseen Inarin suuntaan.

 Sveitsiläinen matkapyöräilijä, Annika, Jakke ja Petri (Sami otti kuvan)

Noin kymmenen kilometrin polkemisen jälkeen päällystetty tie loppui, ja loput 60 km ajoimme kuoppaisia hiekkateitä pitkin. Suurin osa soista oli kuitenkin pusikkoisia, joten pitkiä näkymiä ei suoria teitä lukuun ottamatta juuri ollut. Silloin tällöin pusikko muuttui avosuoksi tai horisontissa saattoi näkyä tunturi. Sää oli eilistä parempi, ja eilen kastuneet vaatteet kuivuivat pyörän päällä. Pysähdyimme erään lammen rannalle keittämään retkilounaan ja saimme hyttysistä ruokaseuraa. Matkaa hidastivat yhdet sillalle unohtuneet käsineet, joita omistaja lähti 10 kilometrin päästä noutamaan sillä välin kun muut loikoilivat auringossa.

 Matkapyörät
 
Lopulta leiriydyimme kukkulalle metsikköön muutama kilometri ennen Pokan kylää. Yöllä lämpötila laski yllättävän alas: teltan oviaukolla mittari näytti +4 C. Päivämatka oli 68 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti