perjantai 2. heinäkuuta 2010

1.7. Kolari-Levi

Vaikka matkan suunnittelu aloitettiin jo 2009 syksyllä jäi viimeiseen matkaa edeltävään viikkoon niin paljon valmisteltavaa, että ensimmäiset kunnon yöunet ehdin viikon aikana nukkua vasta yöjunassa Kolariin. Matkapyöräkin valmistui vasta juuri ennen juhannusta, ja ainoan kunnon testiajon ehdin tehdä vasta juhannuksen jälkeen.

Varsinainen pyörämatka alkoi aamulla 1.7. Kolarista, josta lähdimme ruoka- ja vesitäydennysten jälkeen kohti Kittilää. Matkan puolivälissä pysähdyimme kahvilaan ja valmistimme lounaan viereisen kaupan takapihalla. "Vedenpitävistä" kengänsuojista huolimatta sukat olivat märät jo parin tunnin polkemisen jälkeen. Olin kokenut ensimmäisen "mitä ihmettä olen oikein tekemässä" -hetken jo junassa kun lähdimme helteisestä Helsingistä kohti kylmää ja sateista Lappia, ja jotenkin tuntui että se ei tulisi olemaan ensimmäinen kerta matkan aikana ;)

Kolarin rautatieasemalla - tästä se lähtee

Kittilään saavuttuamme päätimme jatkaa vielä 20 km eteenpäin Leville lyhyen ruokavarastojen täydennyksen jälkeen. Pienen etsinnän jälkeen löysimme sopivan telttapaikan Kätkätunturin ja Levin välistä. Sade taukosi illalla, mutta jatkui taas kun menimme nukkumaan. Kilometrejä kerääntyi päivän aikana 93.

 "Kiitorata" suureen seikkailuun
 
Tätä kirjoittaessa aamulla paistaa onneksi aurinko vaikka eilen luvattiinkin lisää sadetta. Tänään lähdemme polkemaan kohti Inaria, jonne on pari sataa kilometriä eli kahden tai kolmen päivän matka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti